2015. január 12., hétfő
Tarhonyaleves/ egyszerűen/
Hozzávalók: 5 dkg. tarhonya, 1 db közepes nagyságú krumpli, fél fej vöröshagyma, zeller, petrezselyem,kevés olaj, só, pirospaprika, őrölt bors, csípős paprika, 1 evőkanál vegeta.
(vegeta helyett tehetünk 1 db húsleveskockát is) Amennyiben paprika-paradicsom van abból is lehet tenni a levesbe egy szeletet attól még jobb lesz , de anélkül is finom!
Elkészítése: Az olajat megforrósítottam és a tarhonyát megpirítottam rajta. Pirospaprikát , borsot szórtam rá majd felöntöttem kb. 8 dl vízzel hozzá tettem a megpucolt és kockára vágott krumplit a zellert, fél fej vöröshagymát és az apróra vágott petrezselymet valamint a sót. Mikor már főtt a leves akkor tettem bele a vegetát és a csípős paprikát ezekkel készre főztem.(Az egyik kedvenc levesem!)
További receptjeim az alábbi oldalon:
takarékos konyha
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése