2015. január 12., hétfő

Tarhonyaleves/ egyszerűen/

                                                                                   

Hozzávalók: 5 dkg. tarhonya, 1 db közepes nagyságú krumpli, fél fej vöröshagyma, zeller, petrezselyem,kevés  olaj, só, pirospaprika, őrölt bors,  csípős paprika, 1 evőkanál vegeta.
(vegeta helyett tehetünk 1 db húsleveskockát is) Amennyiben paprika-paradicsom van abból is lehet tenni a levesbe egy szeletet attól még jobb lesz , de anélkül is finom!
Elkészítése: Az olajat megforrósítottam és a tarhonyát megpirítottam rajta. Pirospaprikát , borsot szórtam rá majd felöntöttem  kb. 8 dl vízzel   hozzá tettem a megpucolt és kockára vágott krumplit a zellert, fél fej vöröshagymát és az apróra vágott petrezselymet valamint a sót. Mikor már főtt a leves akkor tettem bele a vegetát és a csípős paprikát  ezekkel készre főztem.(Az egyik kedvenc levesem!)
                                                            További receptjeim az alábbi oldalon:
                                                                                                                          takarékos konyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése